Druktechnieken voor je kinder T-shirt

Welke druktechniek kies ik voor mijn kinder T-shirt?

 

 

 

Onze druktechnieken voor je kinder T-shirt

Flex, Flock of Digital: welke druktechniek kan ik het beste kiezen voor mijn kinder T-shirt?

 

drukken van kinder t shirt

 

 

Uitleg: digitaal bedrukken van je kinder Tshirt

Digitaal drukken is de beste druk techniek voor foto’s en bonte ontwerpen met veel kleuren en kleurverloop op je kinder T-shirt.

Deze druktechniek is echter niet zo sterk als flex en flockdruk. Op den duur vervagen de kleuren iets door het wassen.

Bij het digitaal bedrukken van je kinder T-shirts wordt er onderscheid gemaakt tussen 2 verschillende drukmethodes - digital direct en digitaltransfer:

 

Digitaldirect voor je kinder T-shirt

  • De druk-vloeistof wordt direct op je kinder T-shirt verstuifd. In vergelijking met digitaltransfer voelt het ontwerp zacht aan en is het aangenamer te dragen.
  • Digital direct is goed geschikt voor grote ontwerpen, maar de kleuren verbleken bij de eerste wasbeurten iets. Deze drukmethode is optimaal als een "vintage-look": het ontwerp lijkt wat verwassen.

 

Digitaltransfer

  • Het ontwerp wordt eerst op een doorzichtige transferfolie gedrukt en met de hand uitgeknipt. De folie wordt daarna onder grote hitte op je kinder T-shirt gedrukt. Van de transferfolie blijft na het drukken een nauwelijks zichtbare rand achter.
  • In vergelijking met digital direct zijn ontwerpen kleur- en was-echter.
  • Digitaltransfer kan alleen op witte en lichte producten worden gebruikt.

 

Wanneer krijg ik met digitaal drukken de beste resultaten?

  • Bij foto’s: een onbeperkt aantal kleuren staat ter beschikking, het is full colour, kleurverloop in je ontwerp is goed mogelijk.
  • Bij ontwerpen met meer dan 3 kleuren en kleurverloop.

 

Waar moet ik bij het digitaal drukken op letten?

  • Het ontwerp moet als pixelgrafiek worden geupload, als foto dus. Deze grafiek moet een resolutie hebben die groot genoeg is zodat het ontwerp in de gewenste te drukken afmeting en niet „gepixelt“ (als blokjes) verschijnt. Upload een zo groot mogelijk foto, zo hoog mogelijke resolutie dus, liefst 2.000 tot 4.000 (maximum) pixels per zijde.
  • Je kunt ook meerdere foto's of een collage zelf maken en als één foto indienen of uploaden; het blijft 1 foto en de bedrukking is dan dus niet duurder. Als je hulp nodig hebt overigens bij het maken van een collage, dan kunnen wij dat voor je doen in onze studio.